Nagy-Britannia Európa második legnagyobb flottapiaca, nem csoda hát, hogy több nívós szakfolyóirat is foglalkozik a cégautókkal, a szolgáltatókkal. Utóbbiak a legkevésbé sem relevánsak hazánkban, és egy flotta összeállításánál az autó mögé tett finanszírozási, garanciális és szervizszolgáltatások legalább olyan fontosak, mint a műszaki tartalom.

Ennek ellenére érdekes lehet megnézni, mely járműveket tartják a legjobb választásnak a Brexit előtt álló szakemberek.

Az elmúlt hetekben két szakfolyóirat is összeállította az általa legjobbnak vélt cégautók listáját. Az alábbi táblázatban ezeket foglaltuk össze; jól látható, hogy vannak markáns eltérések (sőt, főleg azok vannak), de egy esetben teljesen egybehangzó volt a két kiadvány szerkesztőinek a véleménye.

A két lapnál a Jaguar Land Rover és a VW-csoport egy-egy, a Volvo, a Daimler és a Ford-csoport kettő-kettő, a PSA Peugeot-Citroen három, a Hyundai-Kia négy, a BMW-csoport öt díjat kapott összesen. A Toyota egyetlen önálló típusa sem végzett az élen, ökogyártóként mégis őt választották a legjobbnak, alighanem kiemelkedően jó flottaszintű CO2-kibocsátásuk miatt.

  Fleet News Awards Business Motoring
Városi kisautók Ford Fiesta Mini
Alsó-középkategória Ford Focus Kia Ceed
Felső középkategória Škoda Superb
Kombi Volvo V60
Kis crossover Hyundai Kona Citroën C3 Aircross
Kompakt crossover Peugeot 3008 Volvo XC40
Középkategóriás crossover Peugeot 5008
Prémium alsó-középkategória Mercedes A-osztály
Prémium középkategória Mercedes C-osztály BMW 3
Prémium nagyautók BMW 5 BMW 5
Villanyautó Hyundai Kona Electric Jaguar I-Pace
Hibrid Hyundai Ioniq
Konnektoros hibrid BMW 5
Legjobb zöld gyártó Toyota