Nagy-Britannia Európa második legnagyobb flottapiaca, nem csoda hát, hogy több nívós szakfolyóirat is foglalkozik a cégautókkal, a szolgáltatókkal. Utóbbiak a legkevésbé sem relevánsak hazánkban, és egy flotta összeállításánál az autó mögé tett finanszírozási, garanciális és szervizszolgáltatások legalább olyan fontosak, mint a műszaki tartalom.

Ennek ellenére érdekes lehet megnézni, mely járműveket tartják a legjobb választásnak a Brexit előtt álló szakemberek.

Az elmúlt hetekben két szakfolyóirat is összeállította az általa legjobbnak vélt cégautók listáját. Az alábbi táblázatban ezeket foglaltuk össze; jól látható, hogy vannak markáns eltérések (sőt, főleg azok vannak), de egy esetben teljesen egybehangzó volt a két kiadvány szerkesztőinek a véleménye.

A két lapnál a Jaguar Land Rover és a VW-csoport egy-egy, a Volvo, a Daimler és a Ford-csoport kettő-kettő, a PSA Peugeot-Citroen három, a Hyundai-Kia négy, a BMW-csoport öt díjat kapott összesen. A Toyota egyetlen önálló típusa sem végzett az élen, ökogyártóként mégis őt választották a legjobbnak, alighanem kiemelkedően jó flottaszintű CO2-kibocsátásuk miatt.

 Fleet News AwardsBusiness Motoring
Városi kisautókFord FiestaMini
Alsó-középkategóriaFord FocusKia Ceed
Felső középkategóriaŠkoda Superb
KombiVolvo V60
Kis crossoverHyundai KonaCitroën C3 Aircross
Kompakt crossoverPeugeot 3008Volvo XC40
Középkategóriás crossoverPeugeot 5008
Prémium alsó-középkategóriaMercedes A-osztály
Prémium középkategóriaMercedes C-osztályBMW 3
Prémium nagyautókBMW 5BMW 5
VillanyautóHyundai Kona ElectricJaguar I-Pace
HibridHyundai Ioniq
Konnektoros hibridBMW 5
Legjobb zöld gyártóToyota