Oroszosabb premiert talán nem is tarthattak volna az új luxusmárka legfrissebb modelljének, az Aurus Senat kabrió változatának, mely egy katonai parádén mutatkozott be a nagyközönségnek. Már korábban sejthető volt, hiszen az álcázott darabokkal is a moszkvai Vörös téren gurultak végig. A márkával elég világos céljuk van az oroszoknak, ahogyan az az Aurus formavilágán is látszik, a Rolls-Royce és a Bentley vevőkörét szeretnék elcsábítani legfőképpen hazai piacon.

Az orosz oligarcháknak bizonyára az is hívogató, hogy az autó legdrágább és legbiztonságosabb változatát maga Vlagyimir Putyin használja. Az ő autója persze elég különleges darab a hosszított, páncélozott karosszériával, de a hajtáslánc és a kényelmi funkciók elérhetőek a polgári modellben is. Ezt mi magunk is megnézhettük a Genfi Autószalonon.

A kabrió változat orrkialakítása és fara megegyezik a limuzinéval, de a tengelytávja rövidebb lett, valamint – ahogyan azt az orosz ipari és kereskedelmi miniszter is elmondta – 20 milliméterrel lejjebb ültették. Itt parádés kocsinak használták, ezért van kapaszkodó és rengeteg mikrofon az utasülés helyén, de a beltéri elemek nagyja is megegyezik a limuzinéval. Az anyaghasználat azonban nem, itt igyekeztek a lehető legtöbb helyen nedvességet és környezeti hatásokat jobban tűrő anyagokat használni.

A motortérben a többi modellben is alkalmazott 4,4 literes, biturbó V8-as motor dolgozik 590 lóerős teljesítménnyel és 880 Nm nyomatékkal, valamint hibrid rendszerrel. Hozzá saját fejlesztésű, 9 sebességes automata váltó csatlakozik és összkerékhajtás.