Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. saját üzemanyagkút-hálózatán vezették be azt a teljes körű kontrolling megoldást, ami a kutakon és a járműben található üzemanyagkészletet együttesen képes monitorozni. A kúthálózat szintjén egy automatizált mérőrendszer felügyeli a kútban tárolt üzemanyagot és annak mozgását, járműszinten pedig a flottakövető rendszer végzi az üzemanyagszint-mérést.

A kettő integrálásával valósult meg a teljes körű üzemanyag-ellenőrzés, amivel a kútra történő beérkezéstől egészen az elégetésig végig követhető az üzemanyag útja.

A hálózat egyes pontjain mért tankolási adatokat a rendszer automatikusan továbbítja a felügyeleti rendszernek, ami eltérés esetén azonnal riaszt. A fejlesztés továbbá képes egy rendszerben kezelni tankolási adatokat, segítségével a tankolás és az üzemanyag felhasználása mindig személyhez köthető, valamint pontos képet ad az üzemanyag felhasználásának helyéről, idejéről és mértékéről is.

Az innovatív megoldást a magyar tulajdonú i-Cell Kft. fejlesztette. A cég a következő lépésben az agrárszektorra terjeszti ki a megoldást, és tervben van nyilvános kúthálózatok integrálása is.