Chen Mailin jelenleg 49 éves és leginkább arról ismeretes a világ különböző pontjain, hogy míg korábban egy kacsafarmon dolgozott, addig ma felhőkarcolókat épít és befektetései révén milliárdos lett. Önmagában nem lenne különös történet a kanadában élő üzletember sztorija, de fia most – néhányak számára bicskanyitogató tettével – meghozta neki a világhírt egy autóvásárlással.

Tehát a milliárdos fia, Ding Chen úgy gondolta, hogy sok egyéb luxusholmi mellett ideje már beszerezni egy igazán komoly autót, ezért fogta apja Union Pay hitelkártyáját és vett egy Bugatti Chiron-t. A számlát ezt követően feltette az Instagramra, ahol nem csak az autó ára volt látható, hanem a kanadai családi villa címe is, ami minden idők egyik legdrágábban eladott Vancouver-i ingatlanja. A házat 2015-ben 40 millió dollárért vásárolták.

Apu hitelkártyájával vett Bugattit a fiatal kínai fiú 2

Ezen túl tartalmaz még szemrevaló tételeket, mint az 1,7%-os kezelési költség, ami ekkora összeg esetében annyi, mint egy M4-es BMW ára. A Bugatti Chiron 4,2 millió kanadai dollárba került, ami kicsit kevesebb mint 900 millió forint, ám az adóterhek 5,1 milliósra hízlalták az autó árát. Ding Chen panaszkodott is a fájdalmas adóterhek miatt. Bizonyára sokat bosszankodik majd a 30 millió dolláros Bombardier Challenger magángépen ülve.

Apu hitelkártyájával vett Bugattit a fiatal kínai fiú 3

A gazdag kisfiú Bugatti Chiron-jának ügye azonban nem csak ezért érdekes. Kínában nagy port kavart, hogy így élnek az igazán gazdag honfitársaik. Ráadásul a Union Pay is szorult helyzetbe került, hiszen Kína igyekszik kontrollálni, hogy mennyi készpénzt visznek ki az állapolgárok más országokba, de a bank nem együttműködő ebben a tekintetben. Elméletileg évente csupán 14 880 amerikai dollárt lehetne felvenni a kártyákkal, a vásárlásokra azonban nem vonatkozik ez a limit.