Egyre inkább ellepik az utakat a mezőgazdasági gépek, így szaporodnak a részvételükkel történő balesetek – derül ki a Nyugat.hu összeállításából, amely megjegyzi, az autósok türelmetlenek velük szemben, a traktorosok pedig sokszor nem veszik észre magukat.

Az ORFK figyelmeztetésére hivatkozó összeállításban olvasható, hogy március elején történt az első ilyen baleset idén, Nagyvenyim közelében ütközött kisteherautó traktorral – előbbiben hárman ültek, a sofőr meg is halt, a szabályosan közlekedő traktorosnak nem esett baja.

A nyugati határ mentén a 86-os főút tipikusan ilyen veszélyes hely, sok a türelmetlen sofőr arrafelé, ők nem ritkán felelőtlen előzésbe fognak. Persze vannak olyan traktorosok is, akik észlelik a helyzetet, és félreállnak, amíg az oszlop leelőzi őket.

Miközben minden autósnak tudni kell, a lassú járművek 25 km/h, a mezőgazdasági vontatók 40 km/h sebességgel közlekedhetnek a KRESZ szerint. A 4,5 méternél szélesebb járműveknek felvezető járművük kell, hogy legyen, a 3 méternél szélesebbeknek pedig sárga tetővillogó kötelező.