A Focus a Ford történetében elsőként megkapta a hátpanaszok ellen küzdő német Aktion Gesunder Rücken e.V. ajánlását: az 1995 óta működő szervezet szerint a modell első ülései hatékonyan előzik meg a hátfájdalmakat.

A tanúsítványt a 18 irányban állítható csúcsülések érdemelték ki, amelyek többek között szabályozható hosszúságú ülőlapot, négy irányban állítható fejtámaszt, és motoros, szintén négy irányban szabályozható deréktámaszt is kínálnak.

A fejlesztést egy robotizált fenékszimulátorral végezte a Ford, amely 3 nap leforgása alatt 150 000 kilométernek vagy 10 évnek megfelelő ficánkolást, mozgolódást, terhelést visz véghez.

Cikkünk írásakor a Ford, Genesis, Mercedes, Opel, Peugeot és Volkswagen márkák egy vagy több típusának egy vagy több (jellemzően felárért rendelhető) ülése rendelkezik az AGR tanúsítványával. A Genesis esetében hátra is rendelhető AGR-konform ülés, illetve a Mercedes S-osztály szedán, kupé és kabrió, a Mercedes SL, valamint a Mercedes-Maybach típusok alapáron kínálják az orvosi szempontból tökéletes üléseket.