Tavaly júniusban hihetetlennek tűnő tettet vitt végbe Romain Dumas, amikor a világ leghíresebb hegyi versenyén, a Pikes Peaken a földbe döngölte a Peugeot korábbi rekordidejét, melyet még Sebastien Loeb futott 2013-ban. A Volkswagen I.D. R az első autó, mely 8 percen belül jutott fel a 4300 méter magas hegyre a közel 20 kilométer hosszú, 156 kanyarral tűzdelt úton.

A legyűrt Peugeot-t nem nyűgözte le a wolfsburgiak teljesítménye, a francia gyártó jobb időt várt a Volkswagentől elmondásuk szerint. A Peugeot Sport főnöke, Bruno Famin nem tartja nagy kunsztnak megverni a 7:57,148-as rekordidőt. „Nagy csalódás volt nekem a Volkswagen teljesítménye, ennél sokkal többre is képesek lettek volna. Legalább 10-15 másodpercet még le lehet faragni a rekordból” – mondta.

Összehasonlításképpen, az elektromos meghajtású Volkswagen 17 másodpercet vert a franciák öt éven át fennálló rekordjára. Ebből kiindulva, akár még igaza is lehet a sportrészleg vezetőjének, de egyhamar nem fogunk gyári támogatású oroszlános autót látni a felfutón. „Vannak terveink, de nem mostanában” – mondta Famin, aki a költségekre hivatkozott, mint fő visszatartó erő.