A rendőrök 2019. február 22-én 23 órától másnap reggel 4 óráig több helyszínen ellenőrizték a közlekedési szabályok betartását a fővárosban. Különösen figyeltek a budapestiek éjszakai pihenését zavaró, módosított kipufogórendszerrel szerelt, illetve egyéb módon átalakított járművekre, és a sokszor – a többi közlekedőre nézve is – veszélyes gyorshajtókra.

Az ellenőrzés során a rendőrök 23 esetben intézkedtek a helyszínen jogsértőkkel szemben. Többek között az egyenruhások eljártak engedély nélküli átalakítás, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya, egyéb, okmányokkal kapcsolatban elkövetett szabálysértés miatt, továbbá ittas járművezetővel szemben, valamint két körözött személyt is elfogtak.

Fentieken túl sebességtúllépés miatt összesen 164 esetben indult eljárás. A megengedett legnagyobb sebességet túllépők közül volt olyan, aki 70 km/h helyett 151 km/h sebességgel közlekedett.

A főváros forgalma egyes útvonalakon az éjszakai órákban is jelentős, ezért ebben az időszakban az ott közlekedők a továbbiakban is számíthatnak a szabályok betartásának ellenőrzésére.