Meglepő, és némileg hihetetlen feltételezéssel állt elő a japán Best Car magazin: azt állítják, hogy a 2020 táján érkező, negyedik generációs Lexus IS megkaphatja azt a BMW-től származó, soros hathengeres motort, amely a Toyota Supra fedélzetén mutatkozott be.

A Lexus is megkapja a Toyota Supra BMW-motorját? 1
A Lexus is megkapja a Toyota Supra BMW-motorját? 2

Nem igazán értjük, hogyan hajthatná ugyanaz a motor a BMW3-t és a Lexus IS-t, hiszen közvetlen konkurensként lépnek fel a piacon, de ha ettől eltekintünk, logikus a döntés: egyrészt a Lexus régóta szeretné erősíteni típusainak sportos karakterét, másrészt olcsóbbá tehetné a motort, ha nem csupán a korlátozottan forgalomba kerülő Suprába kellene beépíteni.

Ha valóban megkapja a soros hathengeres motort az IS, azzal a típus gyökereihez tér vissza: az első generációs modell kétféle sorhatossal (2,0 literes a belpiacon, 3,0 literes az exportpiacokon) is elérhető volt.

A Lexus is megkapja a Toyota Supra BMW-motorját? 3
A Lexus is megkapja a Toyota Supra BMW-motorját? 4

A Lexus is megkapja a Toyota Supra BMW-motorját?

A Lexus is megkapja a Toyota Supra BMW-motorját?

A Lexus is megkapja a Toyota Supra BMW-motorját? 8
A Lexus is megkapja a Toyota Supra BMW-motorját? 9
A Lexus is megkapja a Toyota Supra BMW-motorját? 10
Fotó megosztása:

Képeinken a következő IS-széria fantáziarajza látható; a Best Car grafikusa szerint az autó nagyobb és könnyebb lesz a jelenlegi modellnél, tömege akár 1,6 tonna alá szorítható le.