2019 tavaszától Magyarországon is testközelből ismerkedhet meg a Tesla modellekkel. Az Universal Leasing Kft. Tesla értékesítési és átadási pontot nyit Budapesten”

– olvasható ezen a weboldalon, ahol már tesztvezetésre is lehet jelentkezni, amennyiben valaki rendelkezik Model 3 rendelési számmal – írta a Hvg.hu.

A Model 3 márciusban érkezik meg hivatalosan Európába, és a fentiek szerint nagyjából ezzel egy időben debütál az amerikai márka Magyarországon.

Az üggyel kapcsolatban az e-cars.hu megkérdezte a Tesla régiós központjával üzleti kapcsolatban álló, 2011-ben bejegyzett Universal Leasing Kft.-t, és kiderült, hogy a budapesti Tesla-szalon a magyar cég tulajdona lesz, a hátteret pedig a Németországot, Ausztriát és Svájcot lefedő Tesla DACH biztosítja.

A Model S és Model X esetében már most teljes európai készlethozzáféréssel rendelkező hazai képviselet nemcsak az új, hanem a már korábban leadott Tesla-rendelések teljesítésében is segítséget kíván nyújtani az ügyfeleknek.

Az első magyar Tesla-átadópontot Budapesten, a Petőfi híd pesti hídfőjének közelében alakítják ki, és jó esély van arra, hogy a szalon mellett a későbbiekben szerviz is nyílik majd. Utóbbi megnyitásáig továbbra is Ausztriában van lehetőség a hazai Teslák szervizelésére.