Az Opus az utánfutó-sátrak nagy szakértője: a lakókocsiknál takarékosabban és könnyebben vontatható, de a sátraknál tágasabb és kényelmesebb szállást biztosító megoldás igazi arany középút a kempingezésben. A 18 ezer eurós Air Opus különösen gyorsan felállítható, hiszen rudazat helyett felfújható bordák feszítik ki a ponyvát, az egész sátor 90 másodperc alatt beköltözhető.

Villanyautók levetett akkuja táplálja a lakókocsit 1

Akkora, mint egy sörös rekesz, és egy hétig táplálja az utánfutós sátrat árammal

Nem véletlen, hogy ezt az irányt jelölte ki a Nissan az elektromos járművek elhasználódott akkumulátorainak másodlagos felhasználására. A hordozható energiaforrás akár egy héten át képes biztosítani a sátras utánfutó áramigényét: wifi hotspot, projektor, hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, valamint LED fedélzeti világítás teszi otthonossá a hat alvóhelyes sátrat.

A vízálló házban 700 Wh kapacitású, 1 kW teljesítményű lítium-ion akkumulátorcsomagot találunk, amelyeket első generációs Nissan villanyautókból szereltek ki.

A ROAM névre keresztelt áramdoboz 220 voltos hálózatról vagy napelemről tölthető, és éppúgy alkalmas 220 voltos fogyasztók kiszolgálására, mint az autó fedélzetén megszokott, 12 voltos berendezések táplálására (egy köztes akkumulátoron keresztül.)