Míg a nagybetűs MINI javában dolgozik azon, hogy a sportos modellek mellett bemutasson egy elektromos autót, addig a Swind nevű vállalat egyenesen a múltból előzte be a bajorok kezében lévő utódot. Hogy hogyan lehetséges ez? Rém egyszerű, ők ugyanis az eredeti Minit vették alapul, mely koncepcióját tekintve a valaha volt egyik legjobb helykihasználású és vezethetőségű kisautó. Az apróság elektromos hajtást kapott, így aztán végképp verhetetlen a városi forgalomban.

A friss technika alapvetően egy teljesen restaurált klasszikus Mini karosszériájába kerül, így az autó 24 kWh-s akksit kap és 110 villanyos lóerőt, rengeteg nyomatékkal, mely a könnyű kisautót vidáman repíti. Álló helyzetből 100-as tempóra 9,2 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 130-nál korlátozott. Type 2-es csatlakozóról négy óra alatt tölthető fel és akár  200 km-t is elmegy egy töltéssel a Swind ígérete szerint.

Felvillanyozták a klasszikus Minit és ezzel megszületett a tökéletes városi kisautó 2

Mivel az autó egyensúlya jelentősen megváltozik, ezért új futóművet és fékeket is kap, valamint a tank hiánya miatt nagyobb raktérrel lehet számolni. A Swind mindössze 100 darabot tervez készíteni az elektromos Miniből, közel 30 millió forintnak megfelelő összegért.

Felvillanyozták a klasszikus Minit és ezzel megszületett a tökéletes városi kisautó 3