Az SVO gyári tuningműhely nem akart vagy nem tudott választani a sportos és a fényűző kivitel között, ezért egybegyúrta a kettőt.

A Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition kizárólag az 550 lóerős, kompresszoros 5.0 V8 benzinmotorral rendelhető; ez 4,5 másodperces gyorsulást és 274 km/óra végsebességet tesz lehetővé.

A menetdinamikát erősebb fékek (elöl 395, hátul 396 mm-es tárcsák), feljavított futóműelemek, valamint módosított hajtáslánc- és biztonsági beállítások segítik. Az aktív kipufogórendszer könnyebb és ércesebben is szól.

Kényelmesebb is, erősebb is a legújabb Range Rover 2

Az optikai változások egy része az aerodinamika optimalizálást szolgálja. A nagyobb első légbeömlők a motor és a fékek hűtését javítják.

Ha Satin Byron-kék színű Velart látunk, biztosak lehetünk benne, hogy SVAutobiography Dynamic Edition kivitellel van dolgunk – persze más árnyalatokban is kapható az autó. A tetőlemez minden esetben fekete.

Kényelmesebb is, erősebb is a legújabb Range Rover 3

A keréktárcsák legalább 21, legfeljebb 22 colosak.

Az utastérben bőséges felszereltség, opciós karboncsomag, különösen igényes bőrkárpitozás, valamint speciális kidolgozású központi kezelőszervek várnak.

Kényelmesebb is, erősebb is a legújabb Range Rover 4