Már sokadik alkalommal vetődik fel, hogy megszüntetnék a korlátozás nélküli szakaszokat a német autópályákon. Erre mindig különböző okokat találnak, most nem a balesetek és a nagyobb biztonság miatt, hanem a károsanyag-kibocsátás csökkentése, a környezetszennyezés visszaszorítása érdekében gondolkodtak el a 120 vagy 130 km/órás korlátozás szélesebb körű bevezetésén.

13 ezer kilométeres a teljes hálózat és a kormány felkérésére több független elemző és szakértő vizsgálta a klímavédelem miatt előkerülő tervezetet. Steffen Seibert, a szövetségi kormány szóvivője azonban most kijelentette, hogy nem várható általános sebességkorlátozás a németországi autópályákon. Továbbá hozzátette, hogy többek között a közlekedésben is csökkenteni kell a károsanyag-kibocsátást, azonban erre léteznek sokkal okosabb megoldások a sebességkorlátozásnál.

A kutatások azt is kimutatták, hogy a sebességkorlátozás bevezetése nem hozna jelentős javulást. Ezek mellett olyan javaslatok is akadnak, amik szerint ösztönözhetnék az elektromos autók beszerzését vagy a gázolaj árának emelése hozhat még változást.