Hosszú idő után tért vissza a Toyota Supra, melynek első darabját a Barrett-Jackson jótékonysági aukcióján árverezték el. Ha valami igazán nagy érték lesz egy kiváló állapotú korábbi generáción túl, az a legfrissebb modell legelső sorozatgyártású példánya. A Toyota természetesen nem csak egyszerűen legurította az első darabot, hanem különleges GR Suprát készített belőle, hogy szélesebbre nyíljon a leendő vevő pénztárcája.

A 20201-es sorozatszámú autót – melyben a 2020 az megjelenés modellévére, az 1-es pedig az első darabra utal – persze minden extrával felszerelték  és a színösszeállítás is különleges. A karosszéria matt szürke színű, a tükörházak vörösre festettek. A motorhoz nem nyúltak, így maradt a bajoroktól származó 3 literes, turbós sorhatos 340 lóerővel, mely kicsit több mint 4 másodperc alatt gyorsítja a kupét 100 km/órás sebességre.

600 milliót ért az első új Toyota Supra 2

Az aukción befolyó összeget a szeptember 11-ei terrortámadás áldozatainak családját és veteránokat segítő alapítvány kapja, akik a Supra után 600 millió forintnak megfelelő összeggel gyarapodnak.