BékésHajdú-BiharSzabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra havazás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), az érintett területeken 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó friss hó hullhat. Az előrejelzés szerint a Dunántúlon a déli órákban, míg máshol délutántól, estétől fokozatosan megszűnik, illetve keletre szorul vissza a havazás.

Tapadó hóra leginkább az Alföld déli és keleti tájain lehet számítani. Elsősorban a déli, délkeleti megyékben havas eső, eső is felválthatja a havazást. A lehullott vagy lehulló hó napközben síkvidéken többfelé olvadni fog, főként az ország délnyugati felén elolvadhat.

2019.01.20 10:35 Útinform – A Dunától kelet szinte mindenhol havazik, szállingózik a hó. A folyamatos csapadék utánpótlás miatt nem csak a mellékutakon, hanem a gyorsforgalmi-és főúthálózaton télies útviszonyokra, az M3-as autópályán néhol latyakos, hókásás útállapotra kell számítani. A forgalmat lassíthatják a hóeltakarításban, vagy a preventív védekezésben részt vevő munkagépek, melyeket megelőzni tilos és balesetveszélyes, így mindenképpen megnövekedett menetidővel kell számolni.

A Google térkép tanulsága szerint főleg az M3-as autópálya Borsod megyei szakaszán, a 31-es, 32-es főutakon lassult be a forgalom, reggel óta pedig több, kisebb baleset történt.

Az M30-as és M3-as autópálya csomópontjánál forgalmi akadály miatt nem lehet Miskolc felől Debrecen felé felhajtani az M3-as autópályára. Aki teheti, a korábbi, 35-ös főúti csomópontnál kerüljön Tiszaújváros felé.

Egy személygépkocsi árokba hajtott az 51-es főút 48-as km-énél, Dömsöd térségében. A fél útpályát lezárták.

Árokba csúszott egy autó a 32-esen

Árokba csúszott egy személygépkocsi az 32-es főút Pusztamonostor és Jászberény közötti szakaszán. A balesethez a jászberényi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik visszavontatják a járművet az úttestre. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg. A műszaki mentés idejére a főutat lezárták.

Pilisvörösvár és Piliscsaba között történt baleset

Megcsúszott és árokba borult egy személyautó a 10-es főút Pilisvörösvár és Piliscsaba közötti szakaszán. A jármű egy közlekedési táblát is kidöntött, és a tetején állt meg. A fővárosi hivatásos és a pilisvörösvári önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, ahol forgalomkorlátozásra kell számítani. Az első hírek szerint senki sem sérült meg a balesetben.

Az Adácsra vezető úton történt a baleset

Árokba, a tetejére borult egy személyautó Vámosgyörk közelében, az Adácsra vezető úton. Az első hírek szerint senki sem sérült meg a balesetben, amelynél a gyöngyösi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. Az egység segített kihúzni az árokból és áramtalanította a járművet.

A jármű félpályán elzárja a Pozsony utca egy szakaszát

Árokba hajtott egy személygépkocsi Budapest XIX. kerületében, a Pozsony utcában, a Háromszék utcánál. A jármű a fél útpályát elzárja. Műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, amelyben az első hírek szerint senki sem sérült meg. Az egységek megszüntetik a forgalmi akadályt.