A félvezetőket és elektronikai vezérlő rendszereket gyártó Infineon felmérte a németek villanyautó-vásárlási kedvét. A jogosítvánnyal rendelkezőket kérdezték meg, és a 30-39 év közötti válaszadók 79 százaléka igennel felelt arra a kérdésre, hogy „Valós lehetőség-e számodra egy tisztán elektromos autó megvásárlása?” Nem sokkal voltak kevésbé lelkesek a 18-29 évesek (77%), de persze azt is érdemes észben tartani, hogy a legfiatalabbaknak még nincs pénze villanyautóra.

A 40-49 évesek körében 69%, a következő tízéves szegmensben 60 százalék az igennel válaszolók aránya. A 60 és 69 év közötti emberek 49 százaléka mondta azt, hogy beleugorna egy villanyautó-vásárlásba.

Ennyi villanyautót persze valahogyan tölteni is kell, ezért az Infineon azt is megkérdezte, milyen erőművet volnának hajlandóak elviselni otthonaik öt kilométeres körzetében. 67% a napelemeket, 49% a szélerőműveket mondta, az atomerőmű 7, a szénerőmű 5 százalékot kapott, 11% szerint semmilyen áramfejlesztő telep ne működjön ilyen közel az ő otthonához.

Az Infineon vezetője, Peter Wawer szerint egyébként Németország képes volna tisztán megújuló energiával kiszolgálni az elektromos autókat: 2017-ben 143 terrawattóra volt a teljes német ökohálózat termelése, ami 47,7 millió autó feltöltésére elegendő – márpedig Németországban ennél kevesebb (46,5 millió) autó van.