Az adventi és karácsonyi időszakban immár hagyományosan közlekedő ledfüzérrel díszített UV villamos immár 10. éve szimbolizálja a szeretetet és a város felkészülését az ünnepekre.

39 200 leddel, mintegy három és fél kilométer fényfüzérrel díszítették fel a villamost, amely menetrendszerűen közlekedik többek között a 2-es és a 19-es vonalán, de megjelenik a metrópótló vonalon is, színfoltja lesz a következő hetekben a városnak. A Ganz UV típusú villamos 2007 óta már nem közlekedő nosztalgiajármű, amely az ünnepek keretében pár hétig – az advent kezdetétől egészen az új év első napjaiig, vízkeresztig – ismét szállít utasokat. A villamoson érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet utazni.

Elindult a budapesti fényvillamos, idén is csodás fotók készültek róla 1

A két motorkocsiból álló UV szerelvény november 29. és 2019. január 6. között – december 24. és december 31. kivételével – naponta közlekedik 16 órától 21 óra 30-ig.

Elindult a budapesti fényvillamos, idén is csodás fotók készültek róla 2Elindult a budapesti fényvillamos, idén is csodás fotók készültek róla 3Elindult a budapesti fényvillamos, idén is csodás fotók készültek róla 4