Nem sokáig maradt egytagú az Audi villanyos autókból álló kínálata, az e-tron SUV-t két év múlva követi a sportosabb e-tron GT. Bár mókás a hosszú utakra utaló név egy elektromos autón, de a németek mindent megtettek annak érdekében, hogy valóban használható autóvá fejlesszék a konnektorról táplálható gépet. Nem mellesleg a széles és lapos autó valóban sportosan fest az éles vonalakkal, hatalmas felnikkel és markáns diffúzorral. Nem kisebb tervük van az ingolstadtiaknak, mint hogy 2025-ig összesen 12 darab, teljesen elektromos meghajtású modellt mutassanak be.

Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 1
Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 2

Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója

Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója

Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 16
Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 17
Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 18
Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 19
Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 20
Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 21
Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 22
Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 23
Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 24
Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 25
Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 26
Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 27
Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 28
Fotó megosztása:

Kétség sem fér ahhoz, hogy az Audi a Tesla ellen megy az e-tron GT-vel. Nem mellesleg közeli rokona a szintén hamarosan érkező Porsche Taycannak. A két, egymástól 2,9 méterre lévő tengely között 90 kWh-s akkucsomag terül el, mely a WLTP szabvány szerint akár 400 kilométert is elmegy egy töltéssel. A rendszer teljesítménye 590 lóerő. Az autó egyébként 4,96 méter hosszú, 1,96 széles és 1,38 magas. A teteje karbonból készül, a karosszéria több eleme pedig alumínium.

Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 29

Különleges az anyaghasználat a beltérben is, ahol a már jól ismert stíluselemek és kijelzők modernebb formátumával találkozhatunk. A beltér kialakításakor elsődleges szempont volt a fenntarthatóság, ezért szintetikus bőrből, mikroszálas anyagokból és Econyl fonalból dolgoztak. Utóbbit halászhálók újrahasznosításával készítik. A hagyományos csomagtér 450 literes, ami mellé még 100 liternyi tér áll rendelkezésre az e-tron GT orrában.

Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója 30

Az akksik 20 perc alatt 80%-osra tölthetőek, de menet közben a fékezési energiát is hatékonyan nyeri vissza az e-tron GT. A fékek csak akkor lépnek működésbe, amikor a vezető 0,3 g-nél nagyobb mértékű lassulást szeretne elérni. Álló helyzetből 100-ra 3,5 másodperc alatt gyorsul, de a 200-as tempóhoz is elég neki csupán 12 másodperc. A végsebessége 240 km/óra.