Carlos Ghosn hazudott jövedelembevallásában, és saját javára használta fel a cég erőforrásait: ez a bomba robbant tegnap az autóiparban, amikor a Nissan bejelentette, hogy eltávolítják pozíciójából Carlos Ghosn cégelnököt. A Renault tegnap még visszafogottan nyilatkozott, kihangsúlyozva, hogy a két vállalat közötti szövetség mindennél fontosabb, ma pedig ennek tanújelét is adták: úgy néz ki, feláldozzák első számú emberüket a konszern megmentése érdekében.

A francia márka igazgatótanácsa a mai napon fogja megvitatni az indítványt, hogy átmenetileg mozdítsák el helyéről Carlos Ghosn elnök-vezérigazgatót, aki jelenleg rendőri őrizet alatt áll Japánban.

A francia kormány mint a Renault főrészvényese kedden szólította fel a céget arra, hogy állítsanak fel átmeneti vezetést. A francia pénzügyminiszter, Bruno Le Maire szerint Ghosn „már nem alkalmas a Renault vezetésére.” Le Maire állítólag a francia adóhatóságokat is felkérte, hogy nézzenek szét Ghosn háza táján, ám állítólag semmi érdemlegeset nem találtak.

Emmanuel Macron francia elnök kijelentette: kormányának feltett szándéka, hogy megőrizzék a Renault, illetve a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség stabilitását.