Az Adidas Adizero Japan futócipő neve alighanem ismerősen cseng a maratonistáknak: 2014-ben egy ilyen cipőben döntötték meg a férfi maratonfutás világcsúcsát (Dennis Kimetto, 2:02:57, Berlin).

Futócipőt faragtak a Toyota városi crossoveréből 1
Futócipőt faragtak a Toyota városi crossoveréből 2

Futócipőt faragtak a Toyota városi crossoveréből

Futócipőt faragtak a Toyota városi crossoveréből

Futócipőt faragtak a Toyota városi crossoveréből 10
Futócipőt faragtak a Toyota városi crossoveréből 11
Futócipőt faragtak a Toyota városi crossoveréből 12
Futócipőt faragtak a Toyota városi crossoveréből 13
Futócipőt faragtak a Toyota városi crossoveréből 14
Futócipőt faragtak a Toyota városi crossoveréből 15
Futócipőt faragtak a Toyota városi crossoveréből 16
Fotó megosztása:

Azóta persze már újabb percet faragtak le a csúcsból, de a cipő attól még kultikus tárgynak számít, főleg, hogy a japán Continental abroncsgyár szállítja hozzá a talpat.

Az Adizero idei fekete-fehér kiadása ihlette az a Toyota CH-R-t, amely fekete-fehér, illetve fehér-fekete kivitelben elérhető, sajnos csak Thaiföldön. A tető minden esetben fekete, a kerék mindkét verziónál fekete-fehér, és bár a fehér karosszéria alá húzott fekete betétek is dögösek, igazából a fehérrel aláfestett fekete a menő, főleg a szintén Adizerós piros sávozással.

Futócipőt faragtak a Toyota városi crossoveréből 17

Ha mindez nem tűnne fel, az autót Adidas emblémák segítenek megkülönböztetni a mezei kivitelektől. A lényeg azonban nem is az autó, hanem a hozzá kapcsolódó termékek: a limitált szériás Adizero csukák, egy 30 literes hátizsák, valamint egy izzadság-kipergető szövetből készített dzseki. Mostantól 1200 CH-R vásárló ajándékba kap egyet-egyet ezekből a frankó Adidas ajándékokból – sajnos ezt is csak Thaiföldön.