Cseppet sem újdonság, hogy a filmes világban is gyakran használnak autókat különböző jelenetek felvételéhez. Tipikusan ilyen az autós üldözés, melyben nem árt mozgékonynak lenni, hogy követhetőek maradjanak az események. Korábban mindenféle platóssá alakított erős autót használtak ilyen célra, de ezek jellemzően kevés helyet kínáltak és rengeteg munkaórát emésztettek fel. Ma már jóval egyszerűbb a helyzet, hiszen az SUV-k helykínálatához egyre gyakrabban társul komoly teljesítmény is. Ezért használnak gyakran Porsche Cayenne, BMW X5 M vagy éppen Mercedes-Benz ML63 AMG modelleket ezekhez. A Ford még 2018 januárjában rukkolt elő az Edge ST változatával, mely szintén tökéletes alapnak bizonyul ahhoz, hogy kameráskocsi készüljön belőle.

Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 1
Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 2

Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford

Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 17
Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 18
Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 19
Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 20
Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 21
Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 22
Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 23
Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 24
Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 25
Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 26
Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 27
Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 28
Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 29
Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 30
Fotó megosztása:

Az elvárásoknak megfelelően elfér benne a sofőrön kívül még négy személy, akik a hatalmas állványon lógó, giroszkópos kamerák mozgatásáért és a felvételért felelősek, valamint adott körülmények között akár egy hangmérnök is, hogy ne csak a látvány legyen rendben a filmen. Persze a rengeteg kábellel, kontollerrel és kijelzővel együtt már távolról sem olyan tágas a tér, mint alaphelyzetben.

Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 31

Hogy ne tükröződjön a másik autó karosszériáján, ezért az egészet matt feketére fényezték le, a lámpák helyére karbon burkolat került, valamint több rögzítőpontot is kialakítottak a karosszérián. A kerekek mögötti terelőlapok pedig biztosítják, hogy a felcsapódó kövek vagy egyéb szennyeződések se zavarjanak bele a képi világba. Persze a leglátványosabb elem az autó tetején elhelyezett mozgatható állvány, mely közel 500 kilogrammot nyom.

Ezzel a szörnyeteggel hódítaná Hollywoodot a Ford 32

A Ford Edge ST változatában 2,7 literes, V6-os EcoBoost motor dolgozik 335 lóerővel és 515 Nm nyomatékkal. A motorhoz 8 gangos automata váltót és összkerékhajtást társítottak.