Peter Carl Fabergé az orosz Romanov cári család házi ékszerésze volt, tehetségét III. Sándor fedezte fel és aknázta ki: a cár minden évben olyan ékszertojást rendelt a mestertől, amely kinyitva valami meglepetést fed fel. Nem egészen 60, szebbnél szebb Fabergé-tojás maradt fenn, értékük felbecsülhetetlen – ha mégis árverésre kerül egy-egy példány, árukból akár egy Ferrari 250 GTO-t is vehetnél.

Kinder-tojás a Rolls-Royce-tól 1
Kinder-tojás a Rolls-Royce-tól 2

Kinder-tojás a Rolls-Royce-tól

Kinder-tojás a Rolls-Royce-tól

Kinder-tojás a Rolls-Royce-tól 8
Kinder-tojás a Rolls-Royce-tól 9
Kinder-tojás a Rolls-Royce-tól 10
Kinder-tojás a Rolls-Royce-tól 11
Kinder-tojás a Rolls-Royce-tól 12
Fotó megosztása:

Ehhez képest most nem a Ferrari, hanem a Rolls-Royce lépett együttműködésre a Fabergével, hogy megépítsék az első újkori Fabergé-tojást.

Két éven át tervezték és építették – hét ékszerész mester közreműködésével – a Rolls-Royce Fabergé-tojását, amelynek belsejében természetesen Emily lapul.

A kézzel gravírozott 18 karátos fehérarany talapzaton álló tojást valójában rózsaarany karok alkotják, amelyek egy rejtett mechanizmus beindításakor virágsziromként nyílnak szét, felfedve a hegyi kristályből megformált Eksztázis Szellemét. Az aranykarokat fehér gyémántok és ametisztek borítják.

a videó a hirdetés után indul

A 16 centis tojás ára nem ismert, de mindegy is, mert nem kerül kereskedelmi forgalomba: ahogy minden korábbi Fabergé-tojást, ezt is megrendelésre készítették, egy magángyűjtőhöz kerül, aki a tojásoknak és a Rolls-Royce-nak egyaránt nagy rajongója.