Hétfő reggel 6 órától kedden délután 6-ig lezárják a Lánchidat és a fővárosi Széchenyi István teret delegáció miatt – közölte a rendőrség honlapján. Ezeken a napokon tartózkodik Magyarországon Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök, amiért szakaszosan és időszakosan lezárnak több utat, útvonalat: hétfő délelőtt 11-től délután 2-ig például a 4-es főutat, az M3-as autópálya bevezető szakaszát, a Hősök terét és az Andrássy utat érinti az intézkedés.

A BRFK azt is írta, hogy vasárnaptól keddig ideiglenes forgalomkorlátozás lép érvénybe, amely a főváros I., II., V., VI., X., XIII., XIV., XV., XVI. és XVII. kerületét is érinti. Sok helyen tilos lesz megállni.

Rövidebb időszakra korlátozzák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környéki utakat, ezért akinek a repülőgépe 8-án hétfőn 11 és 14 óra között, illetve 9-én kedden délután indul, annak célszerű lényegesen korábban elindulnia otthonról. Október 8-án hétfőn kora reggeltől késő délutánig lezárják a Kossuth Lajos teret és közvetlen környékét, a téren az M2-es metró sem áll meg.

A közösségi közlekedés járműveit is érinti a módosítás, ezért érdemes kötöttpályás eszközökkel utazni, különösen a metrót használni. Részletek a BKK és a rendőrség honlapjain.