Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány a Beruházás Előkészítő Alap felhasználásával biztosít forrást a nyíregyházi létesítmény előkészítési, tervezési fázisainak megvalósításához, amelyeknek határideje december 31.

A szakállamtitkár arról is beszélt, hogy a tervezett létesítmény elsősorban a ralikrossz, az autókrossz, és az utánpótlás-nevelés szempontjából kiemelt jelentőségű gokart szakágnak jelent majd valódi otthont, megteremtve a 21. századi követelményeknek megfelelő, professzionális feltételeket.

Tervben van egy vezetéstechnikai központ, egy 50 szobás szálloda, valamint egy konferenciaközpont megépítése is itt, hiszen így edzőtáborozási, tesztelési lehetőségeket tudnak biztosítani nemcsak a hazai sportolók, hanem a környező országok versenyzői részére is.

Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke azt mondta, a hazai sportági szövetség a rali-Eb utolsó fordulójának megrendezésére nyújt be pályázatot a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA): a nyíregyházi központtal 2019 és 2023 között szeretne otthont adni a sorozat záróversenyének.

A szövetség szeretné Magyarországra hozni a ralikrossz-világbajnokság egy futamát, de ehhez megfelelő pályára van szükség. Szerinte reálisan 2021-ben nyújthat be az MNASZ először ralikrossz-vb-futam megrendezésére szóló pályázatot.