Minden nyáron ellepik a szebbnél szebb új és klasszikus autók a kaliforniai Monterey városában található Pebble Beach-et, hogy a Concours d’Elegance keretében sokan megcsodálhassák a múlt és a jövő klasszikusait. A BMW hagyományosan mindig tartogat valami igazán újat az eseményre, ami ezúttal a legújabb nyitott tetős sportkocsi, a Z4-es. Ráadásul nem aprózták el a bemutatót, rögtön a csúcsmodellel indítják útjára a Toyotával közösen fejlesztett típust.

Az alapok a Supra és a Z4-es esetében megegyeznek, mindkét autóban ugyanaz a sorhatos turbómotor kap majd helyet, ám a karosszéria és az autók karaktere teljesen másnak ígérkezik. Legfeltűnőbb változás persze a bajor gép esetében a vászontető, már csak azért is, mert az előző generáció keménytetős roadster volt. A BMW Z4 M40i hathengeres turbómotorja 340 lóerős és 4,6 másodperc alatt gyorsítja 100-as tempóra a kétülésest. A pletykák szerint teljesítménynövelő csomag elérhető lesz az M Performance modellhez, viszont vérbeli M-es modellről nem szólnak a hírek. A First Edition modell különleges, matt “Frozen Orange” fényezést és rengeteg extrát kap.

Csúcsmodellel debütál a BMW élményautója 2

Szokatlanul merész formai újítás a bajoroktól az első lámpa, melyben függőlegesen helyezték el a jellegzetes menetfényeket. Ezzel együtt jóval szélesebb lett a hűtőmaszk, aminek mintázata is eltér a többi BMW modellétől. A beltér azonban követi a 8-as BMW és az X5-ös által kijelölt, kicsivel letisztultabb és modernebb utat. Megújult a klímapanel, melynek kijelzője a légrostélyok közé került, a gombjai pedig egészen apróak lettek. A hatalmas iDrive mellett már a Z4-es is megkapja az új fejlesztésű, szabadon konfigurálható digitális műszerfalat.

Egyelőre csupán ennyit közöltek a Z4-esről, a részletesebb műszaki adatokat és a motorválasztékot csupán szeptember 19-én árulják el. Szélesebb körben a Párizsi Autószalonon lesz megtekinthető a BMW roadstere.

Most pedig ráncigáld jobbra és balra a vonalat, hogy levetkőztethesd ezt a piros színben pompázó, új Z4-es BMW-t:

Csúcsmodellel debütál a BMW élményautója 3
Csúcsmodellel debütál a BMW élményautója 4