A Volvo és az Audi szerint az a jó, ha futár rakja az autód csomagtartójába a vásárolt cuccot, az észak-amerikai Kroger (a legnagyobb forgalmú élelmiszeráruház-lánc az USA-ban) szerint viszont jobb, ha robotautó szállítja el az otthonodba a nagybevásárlást.

Házhoz szállítás önvezető Toyota hibriddel 1

Ilyen mozgó kosarak viszik majd az árut, ha a szeptemberben kezdődő tesztek sikerrel járnak.

Már készen állnak a teljesen önvezető járgány tervei, de mivel ennek még a tesztjei sem kezdődtek el, vélhetően elég sokáig emberi felügyelet alatt közlekedő, hagyományos autókkal fogják kivinni a cekkereket – igaz, egyelőre egyetlen városban, valahol Arizona államban.

Az áruházlánc autonóm mobilitási partnere, a Nuro (ezt a Google-ből kiugrott két mérnök alapította) Toyota Priusokkal fejlesztette technológiáját, így eleinte ezeket fogják használni a programban.

Házhoz szállítás önvezető Toyota hibriddel 2

A sofőr elvileg nem avatkozik be, csupán figyel, nehogy baj legyen.

A Kroger legnagyobb piaci vetélytársa, a Walmart (na erről már hallottunk) szintén autonóm vásárlási élményt kínál ügyfeleinek. Az ő megoldásuk kevésbé kényelmes, viszont többet hozzátehet a technológia népszerűsítéséhez, hiszen ők a vásárlókat viszik el robotautóval az előre megrendelt és összekészített árukért.