A te autót felgyorsul 240-re négyszáz méteren? Mert a Ford Mustang Cobra Jet fel, és ezzel minden idők legfürgébb gyári Ford dragstereként léphet a vásárlók színe elé a hétvégén.

A Ford először 1968-ban épített Mustang Cobra Jet versenyautót; aztán tíz évvel ezelőtt ráduplázott, és a mostani már a harmadik generációs Mustang, amelyet márkakereskedésben rendelhetünk ugyan, de kifejezetten gyorsulási versenyekre szánták – nem is kap alvázszámot, így nem mehet közúti forgalomba.

Idén ötven éves a Ford gyári dragstere 2

Jobb is így, hiszen alkalmatlan volna a városi közlekedésre. A Mustang GT 5.0 V8 blokkját felfúrták 5,2 literesre, alkatrészeit megerősítették, és az egészre egy háromliteres kompresszort szereltek.

Hátul állítható hasmagasságot és négylengőkaros futóművet kapott az autó, alapfelszerelés a bukókeret, a versenyülések és a versenyfelnik.

Idén ötven éves a Ford gyári dragstere 3

Az autó piros vagy fehér színben kapható, vételára kerek 130 ezer dollár, azaz 36,8 millió forint. Mindössze 68 darab készül belőle, az eredeti Cobra Jet bevezetési évének tiszteletére.