Sötétszürke, ezüstszürke, viharszürke, acélszürke – nem valami motiváló árnyalatok, igaz? Egy unalmas cégautónál még elmennek, de ha valaki 300 lóerős örömkocsit vásárol, lehet, hogy valami izgalmasabbra vágyna.

A Volkswagen kanadai importőre is így gondolta, amikor kidolgozta a Spektrum programot még 2018-ban, és akkora sikert aratott vele, hogy idén már az USA-ban is 40 különböző árnyalatból válogathatnak a vásárlók.

Az opció nem olcsó, ráadásul sokáig is tart: a 2500 dolláros (710 ezer Ft) árat befizetve az autót a gyártósorról egy külön fényezőműhelybe szállítják, ahol megkapja a kért tónusokat; megrendeléstől számítva 2-4 hónap a szállítási idő.

A paletta összeállítása során igyekeztek a Volkswagen múltjából is szemezgetni: az eddigi legnépszerűbb szín, a viperazöld például a harmadik generációs Scirocco, valamint a Lamborghini Huracán öröksége, de kérhető az előző két generációs R32-es mélykék gyöngyház fényezése, az 1997-es Golf GTI Driver Editionnél használt rekettyesárga, vagy az ős-GTI Mars-vöröse.

40 színben rendelhető a legsportosabb VW Golf 2

A program európai bevezetéséről egyelőre nincs szó.