Az Opel Insignia Grand Sport, Sports Tourer és Country Tourer verziókhoz egyaránt megrendelhető az 1,6 literes, közvetlen benzinbefecskendezéses, részecskeszűrős turbómotor legújabb verziója. A hatfokozatú kézi vagy szintén hatos automata sebességváltóval társítható erőforrás legnagyobb teljesítménye 200 lóerő 5500/perc fordulatszámon, a maximális forgatónyomaték 280 Nm 1650-től egészen 4500/percig.

200 lóerős turbómotorral erősít az Opel Insignia 1

Az erőforrás kizárólag elsőkerék-hajtással kapható, a végsebesség 235 km/óra, álló helyzetből 7,7 másodperc alatt éri el a 100 km/órát az Opel zászlóshajója. A vegyes átlagfogyasztás karosszériától és váltótól függően 6,3-6,7 l/100 km.

Az Euro 6d-TEMP emissziós normát teljesítő motorral együtt vezeti be az Insignia modellcsaládban új generációs infotainment rendszereit az Opel. A Multimedia, illetve Multimedia Navi Pro rendszerek akár 8 colos érintőképernyőt kapnak, kiegészítésként a műszeregységen belül elhelyezett kijelző, valamint a Navi Pro rendszer esetében opciós head-up kijelző társul hozzájuk.