Azt pletykálják, hogy a 911-es óta a legfontosabb modell lesz a Porsche történetében a Taycan. Tudják, az a teljesen elektromos autó, melyet eddig Mission E néven emlegettünk. A közelmúltban már nevet kapott, ráadásul egyre közeledik a modell bemutatója és ezzel együtt egyre többet árulnak el a szériaautóról is. Az már biztos, hogy több teljesítményszint is lesz és nem maradt el a porschés vezetési élmény sem.

Az autóban két villanymotor dolgozik majd, mely a két tengelyt hajtja. A rendszer összteljesítménye 600 lóerő lesz, az ehhez szükséges energiát pedig lítium-ion akkumulátorcsomagban tárolja az autó. Az előzetes ígéretek szerint a Taycan képes lesz akár 500 kilométert is megtenni egy töltéssel, ráadásul 800 V-os, rettentő gyors töltővel is lehet energiát adni neki, amivel 15 perc alatt 80%-ig tölthető.

3,5 másodperces 100-as sprintideje ugyan alulmarad a Tesla Model S legerősebb változatától, cserébe a Porsche nem csak egyszer-kétszer tudja majd ezt, hanem a lemerülésig bármennyiszer. Álló helyzetből 200 km/órás sebességre 12 másodperc alatt gyorsul a Taycan. A vállalat tervei szerint évente 20 ezer darabot adnak majd el a villanyos sportlimuzinból.