A General Motors úgy próbál autómegosztó szolgáltatást indítani, hogy nem bárki által használható bérautókat állít üzembe (mint mondjuk a Mercedes a Car2Go-val), hanem autói tulajdonosai számára teszi lehetővé, hogy egyszerűen, könnyen bérbe adhassák autójukat, amikor épp nem használják.

A Maven Cars kölcsönzővállalat autómegosztó rendszerét használva a 2015-ös vagy újabb, tehát legfeljebb negyedik éves Chevrolet, Buick, GMC vagy Cadillac márkájú autók egyelőre Chicago, Detroit, Ann Arbor városában, Michigan államban, a GM szűkebb pátriájában kölcsönözhetők ki, béta állapotban futó rendszerben. Ha a teszt sikeres lesz, az online GM-kölcsönzés tovább terjedhet a világban.

A Maven 180 ezer tranzakciós, 300 millió mérföldes car sharing tapasztalata után azt állítja: a szolgáltatás sikerének kulcsa a bizalom. Ennek megteremtése érdekében a GM egymillió dolláros fedezeti értékű biztosítást állít a rendszerben résztvevők mögé, állandó ügyfélszolgálatot is biztosít (az OnStar rendszeren keresztül), és persze minden jelentkező bérbeadót és bérbevevőt regisztrál szerződéskötés előtt.

Amerikai cégek vállalkozása ez, az ideológiai háttér is amerikai. A GM autómegosztó szolgáltatása nem a környezetvédelemről szól, hanem arról, hogy a nagy értékű eszköz, az autó ne álldogáljon kihasználatlanul, ha épp nincs rá szükség, hanem pénzt termeljen tulajdonosának, amíg ő nem is használja.