Ez hivatalosan az International GT Open nemzetközi bajnokság negyedik fordulója lesz, de a magyar szurkolók számára sokkal fontosabb hír, hogy ezen a hétvégén a TCR Europe sorozatban ismét több magyar versenyző és csapat is látható lesz.

Ott lesz a rajtrácson Michelisz Norbert csapatával (M1RA) Nagy Dániel, Honda Civickel a sorozat tavalyi ezüstérmese, Tassi Attila, illetve a Zengő Motorsport újonca, Jedlóczky L. Márk is. Michelisz is kilátogat a pályára, pénteken és szombaton várja a rajongókat a M1RA sátrának környékén.


De nem csak a TCR Europe miatt érdemes kilátogatni erre a hétvégére. Több kategória számára rendeznek futamokat, a fő esemény az International GT Open kategória lesz, amely idén már negyedik alkalommal tér vissza a Hungaroringre.

Az 500-600 lóerős GT3-as autókból álló mezőnyben olyan sportautók versenyautó-változatai indulnak, mint a Lamborghini Huracan, Ferrari 488, Mercedes AMG GT, vagy éppen a BMW M6. Ezeken az egyórás versenyeken egy autóban két versenyző váltja egymást, így nem csak a pályán, hanem a bokszban is gyorsnak kell lenni.

Akik a formaautós versenyeket szeretik, azok sem maradnak látványosság nélkül, ugyanis ezen a hétvégén az Euroformula Open bajnokság is két futammal képviselteti magát. Ebben a kategóriában a jövő tehetségei csiszolják technikájukat, ennek köszönhetően itt is 20-30 autós mezőnyre, és látványos csatákra van kilátás. A hétvége programját még a Radical Masters sorozat színesíti.

A július 7-én és 8-án rendezendő hétvégén a nézőtér ingyenesen látogatható, a paddockba napijegy vásárlásával (4000 Ft/nap) lehet bejutni.