Július 1-jén, vasárnap a Szabad sajtó úton a Váci utca kereszteződésénél lezárják a Buda felé vezető belső forgalmi sávot, a csomópontban várhatóan augusztus végéig ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben. Az ellenkező irányban sávszűkületre kell számítani.

Budán a Rác fürdő környezetében is megkezdődnek a távhővezeték-építési és -bővítési munkák a Hadnagy utca teljes lezárásával. (A munkálatok a Krisztina körút forgalmát nem érintik.) Július 2-től, hétfőtől a Szabad sajtó út Buda irányú útpályáján a Váci utca utáni szakaszon lezárják az autóbuszsávot, ezért két forgalmi sávon haladhat majd a forgalom.

A július 2-8-ig tartó héten a Kossuth Lajos utcában a Városház utca és a Szép utca között a Buda felé vezető belső forgalmi sávját átvezetik az ellenkező irányú útpályára, ezért itt irányonként két-két forgalmi sávon haladhat majd a forgalom. Ugyanebben az egyhetes időszakban a Március 15. tér környékén is forgalomkorlátozásokra kell számítani. Az Erzsébet hídi lehajtó forgalmát a Duna utca vonalában az ellenkező irányú útpályára terelik át. Az Erzsébet híd alatt a felső rakparti szakaszon is sávlezárásra kell számítani.

A távhővezeték-építés várhatóan a jövő év elejéig tart, a BKK a később életbe lépő forgalmi változásokról is részletes tájékoztatást ad majd. A Főtáv Zrt. arra törekszik, hogy az ideiglenesen, szakaszosan lezárt forgalmi sávokat minél előbb visszaadják a forgalomnak.