Ez nem más, mint a NEKEM-8 – írta a Szoljon.hu. Ennek már közel húsz éve, de még mindig használja a rendszámot és nem is akar megválni tőle, pedig sokszor meg akarták már vásárolni tőle.

“Nem tudatosan választottam ezt a szöveget. Amikor felröppent a hír, hogy majd bevezetik az egyedi rendszámokat, egy baráti beszélgetésen ötleteltünk, hogy mi jöhetne szóba. Itt dobta fel valaki ezt a lehetőséget és nagyon megtetszett” – idézte fel Péter.

Ez volt az első magyar egyedi rendszám, hihetetlen sztorija van 1

“Írtam a rendőrségnek, hogy lefoglalom, és bevallom, már el is felejtkeztem róla, amikor jött a levél, hogy elkészült. Gyakorlatilag az elsők között vettem át az egyedi rendszámomat. Éppen emiatt eleinte történt pár vicces eset.”

“A rendőrök például nem egyszer megállítottak, és szinte nekem estek, hogy mit képzelek, ez hatósági jelzés meghamisítása. Nem tudták, hogy ezt már hivatalosan is lehet használni.”

“Ráadásul annak idején a forgalmiban csak a hátsó, megjegyzés rovatban szerepelt az egyedi rendszám, így először nem is látta a rendőr. Amikor azonban megbizonyosodtak róla, hogy ez szabályos, sűrű bocsánatkérések közepette utamra engedtek.”

Az egyedi rendszámok (négy betű, két szám vagy öt betű, egy szám) ára jelenleg 435 ezer forint, egyéni rendszámot (három betű, három szám) 112 500 forintért lehet választani.