Frissítés

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-nek szerda este elmondta, a balesetben a mentőautó vezetője és a szállított beteg vesztette életét, az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült. Állapotukat jelenleg a helyszínen stabilizálják és mentőhelikopter fogja kórházba szállítani őket.

A buszon huszan szenvedtek – az első vizsgálat szerint – könnyű sérülést, azonban mindenkit kórházba visznek további kivizsgálásra – mondta Győrfi Pál. Azt egyelőre nem tudta a szóvivő megmondani, hogy az esetkocsi használt-e megkülönböztető jelzést.

Győrfi Pál elmondta, a helyszínre tart Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója is. A rendőrség teljes szélességében lezárta az érintett utat, a forgalmat a 4-es főút irányába terelik

Korábban

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2018. június 27-én 18 óra körül Szolnokon, a Debreceni úton. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött össze.

A balesetben ketten a helyszínen az életüket vesztették, többen megsérültek. A rendőrség teljes szélességében lezárta az adott utat, a forgalmat a 4-es számú főút irányába terelik.

Halálos baleset Szolnokon: mentő és busz ütközött, 20 sérült 1

Halálos baleset Szolnokon: mentő és busz ütközött, 20 sérült 2Halálos baleset Szolnokon: mentő és busz ütközött, 20 sérült 3