Egy 48 éves férfi június 24-én 9 óra 30 perckor Zalaszentivánon egy német ideiglenes rendszámmal ellátott Ford Galaxyval közlekedett, amikor a rendőrök ellenőrizték. Az intézkedés során kiderült, hogy az osztrák hatóságok a járművet kivonták a forgalomból, két éve nem rendelkezik műszaki vizsgával és kötelező biztosítással sem. A sofőr elismerte, hogy ő szerelte fel az otthon talált német ideiglenes hatósági jelzéseket a gépkocsira.

Fél nap alatt három hamis rendszám az utakon 1

Hasonlóan járt el egy 43 éves gyöngyösfalui férfi is, akit 16 óra 20 perckor Zalaegerszegen, a Kaszaházi utcában ellenőriztek az egyenruhások. A Vas megyei autótulajdonos egy forgalomból kivont, osztrák honosságú Renault Twingóra szerelt fel német ideiglenes rendszámokat.

Fél nap alatt három hamis rendszám az utakon 2

Keszthelyen, 11 óra 30 perckor pedig egy 42 éves férfit állítottak meg a járőrök, aki a Tapolcai úton egy magyar ideiglenes hatósági jelzéshez hasonlító, de hamis rendszámtáblával felszerelt BMW-vel közlekedett. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a gépkocsi osztrák honosságú.

Fél nap alatt három hamis rendszám az utakon 3

A járőrök a rendszámtáblákat lefoglalták, a sofőröket előállították, és velük szemben egyedi azonosító jel meghamisítása miatt büntetőeljárást indítottak.