Egy zuglói lakos úgy véli, nagy gondot jelent, hogy az önkormányzat bevezette a fizetős parkolást Zuglóban, mert ezzel gyakorlatilag az ott élőket szorították ki a saját környezetükből.

Az InfoRádiónak nyilatkozó Dvorszki Zsolt szerint ott, ahol már él a fizetős parkolás Zuglóban, üresek az utcák, ez pedig annak köszönhető, hogy a lakók nagyon kis része kapott parkolási engedélyt.

Csupán 3600 engedélyt adtak ki egész Zuglóra, miközben ennél jóval több autó van a kerületben. A zuglóiak 30-40 százaléka albérletben lakik, nekik pedig semmilyen lehetőségük nincs arra, hogy parkolási engedélyt szerezzenek.

Az ott lakóknak gyakorlatilag lakásonként egy autóra jut engedély, miközben egy családnak általában két autóra van szüksége. A másodikra 70 ezer forintba kerül egy éves engedély. Ezt sokan anyagilag nem engedhetik meg maguknak, vagy nem akarják megvenni.

Karácsony Gergely polgármester megfontolandónak tartja azt a civil javaslatot, amellyel mérsékelnék a helyi lakosok második autója utáni parkolásért fizetendő 70 ezer forintos díjat. A kérdéssel foglalkozó munkacsoport érdemben fogja vizsgálni a javaslatot – ígérte a kerületvezető.