Legyen az a Shazam, a SoundHound, a MusicID vagy bármely másik alkalmazás, a zeneazonosító funkciók hasznos, egyes felhasználók számára nélkülözhetetlen adalékai a modern életnek. Az alternatív rádióadókon játszott kínai rap azonosításától a jajuramistenmiennekacíme pillanatok megoldásáig sokszor mentik meg a helyzetet, de az autóban – ahol egyébként a legtöbb ember rádiót szokott hallgatni – ugye nem szerencsés nyomkodni a telefonunkat.

Persze erre van kitalálva az Android Auto meg az Apple CarPlay (a SEAT egyelőre csak az előbbit támogatja), amely az autó fedélzeti képernyőjére tükrözve jeleníti meg a telefon menürendszerét és tartalmait – mostantól a Shazamot is.

Mivel a rendszer a felhasználó telefonján lévő programot képezi le a kijelzőre, sem extra mikrofonra, sem külön telepítésre nincs szükség; a központi érintőképernyő csupán kezelő- és megjelenítő felületként szolgál.

A Shazam az összes SEAT Drive App támogatású SEAT modellhez elérhető, először a spanyol, német és svájci piacokon, de hamarosan jön Ausztria, Franciaország, Olaszország és az Egyesült Királyság is, aztán meg az összes többi.