A Nissan pickupja önkéntesként tűnik fel egy új filmben, ami azokat a közösségi hősöket ünnepli, akik felveszik a küzdelmet a partokon összegyűlő műanyaghulladékkal szemben. A filmben a Navara OFF-ROADER 32 egy a kampányban résztvevő apa-lánya pároshoz csatlakozik, hogy segítse őket a legnagyobb kihívást tartogató parttisztító projektjük során.

A japán gyártó felajánlotta nekik az új Navara OFF-ROADER AT32 változatát, mely magasra épített szívócsővel van felszerelve, és a legextrémebb terepek leküzdésére tervezték. Segítségével a Beach Guardian-csapat elboldogult a sziklás terepen is, és olyan hulladékokat is eltávolított, mint a mélyen a homokba ágyazódott műanyaghálók.

Minden évben több mint nyolcmillió tonna műanyag kerül a világ óceánjaiba,  és ez katasztrofális hatással van a tengeri élővilágra, a halászati vállalkozásokra és a turizmusra.

Ezen a nyáron a Nissan arra kéri az európai közösségi csoportokat, hogy nevezzenek meg nehezen elérhető helyeket, hiszen a Navara pickupok már készen állnak a feladatokra. Mindemellett, arra bíztatja európai munkavállalóit, hogy vegyenek részt a cég saját, Days of Change nevű programjában és csatlakozzanak a helyi partok megtisztítását célzó projektekhez, ahol csak lehetőségük van rá.

Persze azt nem firtatja a hősies kisfilm, hogy a Nissan Navara előállítása mekkora ökológiai lábnyommal tapossa a bolygót. De ettől függetlenül a cél nemes, a tiszta vízpartok látványa kecsegtető!