Három éven belül megkezdi a Super Cruise önvezető technológia bevezetését, és végül minden egyes típusához elérhetővé teszi azt a Cadillac, jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján a General Motors elitmárkája. Ezt követően a cégcsoport egyéb márkái is megkapják a technológiát.

A Super Cruise optikai, radaros és lézeres érzékelők, nagyfelbontású térképadatok valamint egy igen pontos GPS helymeghatározó berendezés felhasználásával képes irányítani az autót, jelenleg Észak-Amerika mintegy 210 ezer kilométernyi autópályáján.

Minden Cadillac önvezető lesz 1

Cadillac CTS

A rendszerhez egy érzékeny vezetőfigyelő funkció is tartozik, amely nem engedi, hogy a sofőr mással foglalkozzon menet közben – magyarul nem olvashat, nem szundikálhat és nem is telefonálhat, miközben az autó helyette vezet.

A másik nagy hír, hogy elkezdik kiterjeszteni a CTS szedánon 2017-ben már bevezetett V2X (jármű és infrastruktúra közötti) kommunikációs rendszert. 2023-tól egy nagy darabszámban eladott crossover, majd később minden további Cadillac is megkapja azt a technológiát, amellyel az autósok és környezetük veszélyhelyzetekről, a közlekedési lámpa státuszáról, munkaterületekről és hasonló eseményekről tudják tájékoztatni egymást.