A viadal elején hirtelen nyári eső zúdult a pályára, így a versenyzők kimentek az esőgumikért. A boxutcában azonban a rendkívül csúszóssá vált talaj miatt megnőtt a féktáv, három autó is nekicsapódott a falnak. A balesetveszély miatt félbe kellett szakítani a versenyt, amely mintegy 15 perc után folytatódott. A rendezők arról tájékoztatták az MTI-t, hogy az egyik baleset során három személy sérült meg.

Lucas Aueré volt a legcsúnyább eset, a Mercedes pilótája megcsúszott és a garázs falának ütközött. A folyamatban ráadásul két pályabírót is elütött.

Egyikük súlyos lábsérülést szenvedett, de állapota nem kritikus. Őt másik két – közepesen súlyosan sérült – személlyel további kezelésre kórházba szállították. A sorozat honlapja szerint a futamgyőztes Wittmann mögött a szintén BMW-s német Timo Glock, valamint az osztrák Philipp Eng végzett a második, illetve a harmadik helyen. A szombati versenyen a brit Paul Di Resta (Mercedes) diadalmaskodott, az osztrák Lucas Auer (Mercedes) és a svájci Nico Müller (Audi) előtt. (MTI)