” Megkaphatom?” – ez volt a fiam első reakciója, amikor ránézett a gépemre, ahol feltűnt a Bugatti Chiron Lego változata. Nem csodálkozom, a játék nagyon menő. Lenne vita belőle, hogy ki rakja össze,

Az új modellt Niels B. Christiansen, a Lego Csoport ügyvezető igazgatója és Stephan Winkelmann, a Bugatti elnöke mutatta be a dániai Lego House-ban.  A Molsheimben gyártott szuperautó replikája több mint 14 cm magas, 56 cm hosszú és 25 cm széles. Összesen 3599 darabból áll  a gyártó leírása szerint bonyolult részletekkel van tele. Olyan részletek teszik különlegessé, mint az aktív hátsó szárny, a peres gumik, az eredetihez hasonló felniken, a részletgazdag utastér, a W16 motor mozgó dugattyúkkal vagy a nyolcfokozatú váltó. További különlegesség a csomaghoz járó apró Bugatti táska.

Minden egyes modell egyedi gyártási számmal rendelkezik, gondosan elrejtve a motorháztető alatt, amely segítségével a LEGO.com/technic oldalon különleges tartalmakhoz lehet hozzáférni. Ahogy a valódi autó is, úgy a Lego-szett is tartalmaz egy úgynevezett sebességkulcsot, amellyel a hátsó légterelő mozgatható,  a maximális sebesség elérésének érdekében.

„A bizonyított tervezési és technológiai szakértelmüknek köszönhetően a LEGO Csoport és a Bugatti saját piacuk vezető márkái. A LEGO Technic Bugatti Chiron modellje ennek a tökéletes kapcsolatnak a kifejezése. Lenyűgöz az a pontosság és kifinomultság, amellyel a szuperautónkat a LEGO világ részévé tették, és biztos vagyok benne, hogy mind a LEGO kockák, mind a Bugatti rajongói imádni fogják ezt a terméket” – mondta Stephan Winkelmann, a Bugatti elnöke a bemutatón.

Ezt a játékot akarja most minden apuka 2A Lego a Technic Bugatti Chiron-t 16 évesnél idősebbeknek ajánlja, igaz meg sem közeliti az ugaui autó 800 milkiós árát, de kategóriájában legalább olyan drága, végfogyasztói ára 126 990 forint. Június 1-jétől vásárolható meg a játék, először kizárólag a Lego store-okban illetve online, hagyományos kiskereskedelmi forgalomban augusztus 1-jétől érhető el széles körben.

Nem ez az első ilyen különlegesség, hiszen két éve mutatták be a Porsche 911 GT3 RS hasonló kivitelét, míg kisebb méretben már viszonylag sokféle sportkocsi elérhető, itt meg is nézheted!.