A képviselők 25 igennel, 2 nem szavazat ellenében döntöttek a parkolást is szabályozó fővárosi közgyűlési rendelet módosításáról szerdán.

A rendelet vitájában azonban elhangzott néhány érdekes dolog. Tarlós István főpolgármester például kilátásba helyezte, hogy ha nagyon felmérgesítik, egy tollvonással ingyenessé teszi a parkolást Budapesten.

Tarlós egész pontosan azt mondta, hogy ha még egyszer megtörténik az, ami Zuglóban, hogy egy kerület kezdeményez valamit, ami a lakosság jó részének szemszögéből negatívum, később pedig arra hivatkozik, hogy ezt tulajdonképpen a fővároson kell számon kérni, akkor tesz egy olyan előterjesztést, amelyben a fővárosban nulla forintban javasolja meghatározni a parkolási díjakat.

A Fővárosi Közgyűlés kénytelen formálisan elfogadni a kerületi kezdeményezéseket – mutatott rá Tarlós. A főpolgármester a probléma kapcsán megjegyezte azt is, hogy Budapest az egyetlen város Magyarországon, amelyről 24 éve nem képesek eldönteni, hogy “egy város vagy nem”. Ezt előbb-utóbb el kell dönteni, hosszú távon ez a képlékeny állapot tarthatatlan – mondta.