A Hurracán 580-PS sportautó a becsült ár több mint kétszereséért kelt el – jelentette a Kathpress hírügynökség. A gépkocsi kikiáltási ára 150 ezer euró volt, de a végén egészen 715 ezer euróra kúszott fel az ár.

Ferenc pápa a luxussportkocsi gyártójától kapta múlt év őszén a fehér színű, arany-sárga részletekkel gazdagított Lamborghini Huracánt, amely a kereskedelmi forgalomban mintegy 183 ezer euróba kerül.

A katolikus egyházfő régóta ellenzi, hogy az emberek megvásárolják a legújabb autó- és telefonmodelleket. Pápaként ő egy kék Ford Focust használ a Vatikán falain belül és van egy 1984-ben készült Renault R4 típusú gépkocsija is.

A Lamborghini eladásából befolyó összeget három jótékonysági szervezet között osztják szét. Az összeg egy részéből azon keresztények otthonainak, templomainak és középületeinek újjáépítését fogják támogatni, akiket az Iszlám Állam harcosai űztek el Irakból. Az újjáépítési munkálatok elsősorban a Moszultól északkeletre fekvő területekre fognak kiterjedni. (MTI)

225 millió forintért kelt el a Pápa lambója 1225 millió forintért kelt el a Pápa lambója 2

Nem volt cél megtartani

2017 novemberében adta hírül a vatikáni L’Osservatore Romano, hogy a Lamborghini jóvoltából bővült a pápa gépjárműparkja. Természetesen az egyházfő hamar kijelentette, hogy a sportkocsit nem tartja meg, inkább felajánlotta aukcióra, hogy aztán az egyedi autó árával több jótékonysági szervezetet támogasson. Ilyen esetben igazán nehéz megtippelni a végösszeget, hiszen nem csak az autó ritkasága, hanem a korábbi tulajdonos személye és a jótékonyság is alaposan megdobja a végösszeget.

A hátsókerék-hajtású Lamborghini Huracánt az olaszok egyedi építésekkel foglalkozó részlege alkotta. A karosszéria a Bianco Monocerus nevű fehér árnyalatot kapta, amire a pápa öltözékéhez passzoló Giallo Tiberino arany csíkok kerültek. Ezt a színvilágot követi a beltér is, már több feketével , de itt is visszaköszön az arany a varrásoknál. Az autó egyik legfontosabb kiegészítője Ferenc pápa aláírása.