Amikor a Maybach 2016-ban bemutatta a Vision Mercedes-Maybach 6 tanulmányt, a csodájára jártunk elegáns szépségének. Most, két évvel később egészen más módon idézi az automobil hőskorát a világháború előtti időket a gyár: a Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury úgy néz ki, mint egy teherautó alvázra emelt luxuslimuzin.

Kinek kell a modern, ha ilyen kényelmes lehet a régimódi? 1

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, Auto China 2018 Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, Auto China 2018

Ha nem is teherautó, de így is van: a megszokott szabadidőjármű-forma helyett rövid farú szedán karosszériát ültettek az emelt alapokra (amiket alighanem a Mercedes GLS adott.) A külső egyértelműen legizgalmasabb eleme az osztott hátsó szélvédő, aminek értelme nincs, de hozzáadott stílusértéke rengeteg.

Ha kívül megosztó, belül egyenesen letaglózó az autó, amelynél a vezető körüli pompa csupán másodlagos: a lényeg a hátul utazók kényelme, amit többek között motoros mozgatású fedél alá rejtett teáskészlet, ébenfa felületet, valamint rózsaarany (színű?) betétek biztosítanak.

Kinek kell a modern, ha ilyen kényelmes lehet a régimódi? 2

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, Auto China 2018 Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, Auto China 2018

Az autó amúgy elektromos (ezért is nyújthat fejedelmi komfortot „mindössze” 5,26 méteres hosszon), négy villanymotorja összesen 750 lóerővel hajtja a négy kereket, a 80 kW-os akku 500 kilométeres hatótávolságot ígér, 80 százalékra 20 perc alatt tölthető az autó. A végsebesség 250 km/óra.

Az autót bemutató videókért kattints ide.