A Pekingi Autószalonon debütál a Buick Enspire, az egyre inkább a kínai piacra koncentráló amerikai márka új, tisztán elektromos szabadidő-tanulmányautója.

A részleteket egyelőre nem árulják el, de a legfontosabb sarokszámokat már közölték, és mivel az autó úgysem fog soha Európába jönni, be is érjük ennyivel.

A hajtáslánc 555 lóerős, álló helyzetből 96 km/órára 4,0 másodpercet vesz igénybe a gyorsulás. Gyorstöltéssel 40 perc alatt 80 százalékra tölthető az akkucsomag, amely teljes kapacitására töltve 595 kilométer megtételét teszi lehetővé. Ha nem sietünk, de lusták vagyunk, nem kell a kábellel bajlódni, hiszen az Enspire a vezeték nélküli töltést is támogatja.

Ami a dizájnt illeti, világos, szellős belső teret, oldalról felfüggesztett üléseket álmodtak az autóhoz, a középkonzol és a kartámasz valódi fából készült, más felületeket szintetikus szarvasbőr borít, a kijelzők organikus LED (OLED) technológiát használnak, a head-up kijelző intelligens kiterjesztett valóságú megjelenítést tesz lehetővé. Az adatforgalomról 5G hálózat gondoskodik.

Elektromos luxusterepjáró épül 2