Április 11-én, a reggeli órákban érkezett meg robogójával egy Budapest XVII. kerületében lévő bútoráruházhoz a 47 éves V. János, aki nem sokkal később kiszúrta egy parkoló autó kerekét, aztán várakozni kezdett, amíg az autó tulajdonosa el nem indul. A Mercedes röviddel az indulás után jelzett is a vezetőnek, hogy valami nincs rendben a guminyomással, ezért megállt. Ekkor a trükkös tolvaj kinyiotta az ajtót és az utasülésen lévő táskával meglépett.

Az autó tulajdonosának táskájában minden személyes iratával, bankkártyájával és pénzével, valamint a mobiltelefonjával is, melynek helymeghatározója buktatta le a Jánost, aki robogóval menekült a helyszínről. A telefon helymeghatározója Soroksárra jelezte a készüléket, ez alapján fogták el a rendőrök a tolvajt és elő is állították.

Sajnos nem ritka eset az, hogy az áruházak parkolójában csapnak le a tolvajok az autósokra. Az ünnepi időszakban különösen megemelkedik a hasonló esetek száma, de átlagos hétköznapokon is portyáznak hasonló céllal a parkolókban. Ilyenkor az ember figyelme megoszlik és a pakolás idejére hajlamos szem elől téveszteni a táskáját vagy telefonját. A leggyakoribb hiba, hogy ilyen esetben az ülésre dobják ezeket a holmikat az autósok, ahonnan bárki elveheti. Értékeink mindig legyenek szem előtt vagy rejtett helyen. Sok autóban megoldható az is, hogy a csomagtartó ugyan nyitva van, de a többi ajtót zárva tartsuk.