Hetvenedik születésnapját ünnepli a Porsche, mely ma már limuzint, kombit és SUV-ket is kínál, de leginkább sportkocsijairól és versenysportban elért eredményei miatt vált népszerűvé. A Lego is hasonlóan nagy múltra tekinthet vissza, még mindig az egyik legkirályabb játék az egész világon. Az építőkockákból már rengeteg formájú és színű létezik, amiknek kombinációjából szinte bármi megalkotható.

Legfrissebb Porsche-szettjük a Speed Champions sorozatban jelent meg pár hónapja, ez egy új Porsche 911 RSR-t és egy jellegzetes zöld 911 Turbót tartalmaz. Utóbbinak élethűvé nagyított változata került most a Stuttgartban lévő Porsche Múzeum bejárata elé. Itt azért látszik, hogy mennyit torzulnak az arányok, de mindenképp kedves ötlet.

Hatalmas Lego-Porsche trónol a múzeum előtt 2

A ’70-es évek közepén jelent meg a Porsche egyik legjellegzetesebb modellje, a 930-as kódú Turbo, mely szélesítéseiről és hatalmas hátsó szárnyáról könnyel felismerhető volt. Legendásan hirtelen haragú és nehezen irányítható autó, mely mára komoly értéket képvisel még akkor is, ha nem feltétlenül tartozik a legritkábbak közé. A 3,3 literes, hathengeres boxermotor a turbófeltöltővel már 330 lóerős. Álló helyzetből 100-as tempóra 4,8 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége közel 280 km/óra.

Ennél jóval komolyabb készlettel is készült már a Lego, a Technics sorozatban a 911 GT3 RS-t alkották meg hihetetlen részletességgel és masszív árcédulával. Az 57 centi hosszú GT3 RS több mint 2700 alkatrészből áll. Katt ide, ha megnéznéd!