Nem indult könnyen a magyar Michelisz Norbert szezonja a WTCC-t váltó WTCR sorozatban, hiszen szombaton a Hyundai i30 N-nel versenyző pilóta autója elektronikai hiba miatt megállt a szabadedzésen, később az időmérő felénél kigyulladt a motorja. Ez azonban még így is elég volt arra, hogy megszerezze a második helyet. A hiba miatt azonban a csapat motorcserére kényszerült, ezért az utolsó, 25. helyre sorolták a szezon első futamán. Norbi azonban küzdött és egészen a 17. helyig ért, amikor kitört a bal első kereke, ezért kiesett a versenyből.

“Őszintén szólva az, hogy ugyanolyan balszerencsésen kezdődött a 2018-as szezonom, ahogyan a 2017-es befejeződött, kicsit lehangoló, de van még hátra 29 futam az évből, úgyhogy semmi sincs veszve. Fontos, hogy átmentsük tegnapról azt a teljesítményt, amivel meg lehet szerezni a pole pozíciót, mert az a célom, hogy a főfutamon a dobogón végezzek, és ne kerüljek 50 pontos hátrányba a Hungaroring előtt”- nyilatkozta Michelisz a cseppet sem szerencsés kezdés után.

 

Csapattársa Gabriele Tarquini futamgyőzelme és az időmérős második hely azonban bizakodásra adott okot és a második időmérőn már 1:25,372-es idővel nyitott Marrákesben. Hamar javította az időt, viszont ezt követően Denis Dupont az első kanyarban csúnyán a gumifalba csapódott, és emiatt piros zászlóval megszakították az időmérőt. A folytatás után már nem autózott gyors kört a magyar versenyző.

 

A Q2-t Norbi 1:24,519-cel zárte, amivel bejutott a Q3-ba, ahol kicsit megcsúszott a pályán, ezért két századot vesztett a Q2-höz képest.Végül harmadik lett, ezzel megszerezte az első pontjait a szezonban, egész pontosan hármat.